Het Nationaal Bus Museum in Hoogezand was de eerste excursie sinds lange tijd voor de leden van de Historische Vereniging Het Wold. (eigen foto)
Het Nationaal Bus Museum in Hoogezand was de eerste excursie sinds lange tijd voor de leden van de Historische Vereniging Het Wold. (eigen foto)

Historische Vereniging Het Wold start activiteiten weer op

Algemeen

FROOMBOSCH - Nu de coronapandemie wat op zijn retour is, heeft de Historische Vereniging Het Wold de activiteiten weer opgepakt. 

Met ruim dertig leden is afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan het Nationaal Bus Museum in Hoogezand. ,,Tijdens de rondleiding konden we even weer herinneringen ophalen van vroeger. Hoe ging het ook nog maar weer om met de Roland-bus naar de stad te gaan? Soms met een fiets boven op het dak. Een kaartje kopen bij de conductrice of de chauffeur die wat aan de knoppen van een apart apparaat zat te draaien voordat het kaartje tevoorschijn kwam. Al met al was het een zeer geslaagde middag’’, zegt Swander Nijborg. 

Binnenkort valt het novembernummer van Het Wold bij de leden op de mat. Hierin zijn weer een paar mooie verhalen te lezen, waaronder het tweede deel van ‘Als ik toch eens kind mocht zijn’, over een kind die in het begin van de vorige eeuw enkele jaren in het armenhuis van Slochteren verbleef. Verder is er een artikel uit de krant van 1931. In dat jaar was het 100 jaar geleden dat de familie Scheltens in Froombosch een café opende. Ook zijn er in dit nummer een groot aantal oude foto’s opgenomen. Mensen die geen lid zijn van Het Wold kunnen een los nummer kopen bij HUBO in Slochteren, DA-Readshop Spithoff in Schildwolde en dorpshuis De Ruyten in Froombosch. 

De lezing over de jodentransporten van Westerbork naar de concentratiekampen in Duitsland op donderdag 24 november in dorpshuis De Ruyten kan wegens omstandigheden niet doorgaan. In plaats daarvan wordt er nu een presentatie gegeven van oude foto’s uit de omgeving. De presentatie begint om 20.00 uur. Leden en huisgenoten kunnen gratis naar binnen, niet-leden betalen 2,50 euro entree.