De gemeenteraad van Midden-Groningen bezocht onder meer Siddeburen. (foto: Femmie Mulder)
De gemeenteraad van Midden-Groningen bezocht onder meer Siddeburen. (foto: Femmie Mulder)

Raad Midden-Groningen bezoekt zes Schilddorpen

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - De gemeenteraad van Midden-Groningen heeft zaterdag een wijkbezoek gebracht aan de Schilddorpen Hellum, Overschild, Schildwolde, Siddeburen, Steendam en Tjuchem. 

De gemeenteraad wilde graag kijken hoe inwoners meer betrokken kunnen worden bij de besluitvorming over hun omgeving. Het wijkbezoek aan de Schilddorpen was hiervoor de eerste aanzet. Het wijkbezoek begon bij het MFC in Siddeburen, waarna de raad per bus een bezoek bracht aan de overige dorpen. Onderweg en in de dorpen gaven betrokken inwoners een toelichting over de onderwerpen die spelen in hun dorp(en).  

Lokale democratie ‘bottum-up’
Herstel van vertrouwen en het vergroten van de betrokkenheid tussen de lokale overheid en haar inwoners staat overal hoog op de agenda. De gemeenteraad van Midden-Groningen vindt het belangrijk om een sterke, wederkerige relatie op te bouwen met haar inwoners. Zij kunnen immers zelf goed aangeven wat nodig is voor een goede woon- en leefomgeving. De komende jaren gaat de gemeenteraad kijken hoe de samenwerking met inwoners vorm zou kunnen krijgen in Midden-Groningen.

Samenwerking Schilddorpen
De zes Schilddorpen hebben hun krachten gebundeld om een goede gesprekspartner voor de gemeente te kunnen zijn en op deze manier meer invloed te kunnen uitoefenen op de ontwikkelingen in hun dorpen. Het gaat bijvoorbeeld om de leefbaarheid, het woningaanbod, duurzaamheid en de aantrekkelijkheid van het Schildmeer/Roegwold.