Voor interactief tv kijken is snel en stabiel internet van groot belang.
Voor interactief tv kijken is snel en stabiel internet van groot belang.

DELTA Netwerk start campagne voor supersnel internet in Midden-Groningen

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - DELTA Netwerk start wederom een glasvezelcampagne in Midden-Groningen. Als 20 procent van de inwoners van Froombosch, Harkstede, Hellum, Kolham, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen, Slochteren ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 23 november een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

,,Tegenwoordig is goed en snel internet een basisbehoefte. We doen inmiddels zoveel via internet: thuiswerken, leren, streamen, interactief tv kijken, gamen en zorg op afstand. We zien daarbij ook dat inwoners meer keuzevrijheid willen naast de bestaande netwerken. Daarom ben ik blij dat we nu ook de inwoners van Froombosch, Harkstede, Hellum, Kolham, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen en Slochteren de mogelijkheid kunnen bieden om zich aan te melden voor het netwerk van de toekomst”, zegt projectleider Saba Eshaq van DELTA Netwerk.

DELTA Netwerk heeft onlangs de campagne in Meeden, Noordbroek en Zuidbroek succesvol afgerond. De inwoners van deze dorpen zijn al verzekerd van de komst van glasvezel.

DELTA Netwerk heeft een Glasvezel Informatiepunt geopend in Siddeburen. Dit is een speciaal ingerichte ‘winkel’ aan de Hoofdweg 164H, geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Adviseurs staan bezoekers te woord om alle vragen te beantwoorden.

Op maandag 3 oktober (MFC De Houtstek in Slochteren), dinsdag 4 oktober (partyboerderij ‘t Hof van Scharmer in Scharmer) en woensdag 5 oktober (MFC in Siddeburen) organiseert DELTA Netwerk informatieavonden over de glazvezelcampagne. De inloop is vanaf 19.00 uur, de presentatie start om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Inwoners van Midden-Groningen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd middels een brief. Via deltanetwerk.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.