De sporters die werden gehuldigd, met links vooraan wethouder Annemiek Hoesen.
De sporters die werden gehuldigd, met links vooraan wethouder Annemiek Hoesen.

Sporters de Brug gehuldigd voor prestaties bij Olympics

Algemeen

HOOGEZAND – Een flink aantal sporters van Stichting de Brug in Hoogezand werd zaterdagmiddag in de Europahal in Hoogezand werd zaterdagmiddag in the picture gezet. 

Zij namen in juni deel aan de Nationale Special Olympics en sleepten daar heel wat prijzen in de wacht. Waardering was er ook van de gemeente Midden-Groningen en daarom werden ze door wethouder Annemiek Hoesen gehuldigd. De Special Olympics Nationale Spelen 2022, het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland, vonden dit jaar plaats in Twente. Vanuit veertien gemeenten reisden meer dan 3000 atleten en begeleiders af naar Overijssel. 

Veel sporters van De Brug wisten op meerdere onderdelen indruk te maken. Vooral bij het onderdeel zwemmen waren ze succesvol, maar ook bij de estafette en het paardrijden. In totaal vielen dertien zwemmers en drie ruiters in de prijzen. Voor hun uitmuntende prestaties werden ze in het zonnetje gezet door wethouder Annemiek Hoesen en overhandigde ze de kampioenen een passend geschenk, een badhanddoek met gemeentelogo en het logo van hun sport. ,,Bewegen en sport is belangrijk voor een gezonde levensstijl, maar zorgt ook voor plezier en zelfvertrouwen. In Midden-Groningen stimuleren we dat iedereen mee kan doen aan sport en een gelijke kans krijgt. Deze sporters zijn hier een mooi voorbeeld van. Ze hebben laten zien wat ze waard zijn en daar ben ik vreselijk trots op’’, aldus de wethouder. 

Het was een zeer geslaagde middag, want de sporters waren superblij met de huldiging en alle aandacht van familie vrienden.