De jubilarissen Aly Kroeze, Hilly Keen, Hennie van der Kleij en Liny Imminga.
De jubilarissen Aly Kroeze, Hilly Keen, Hennie van der Kleij en Liny Imminga.

‘Vrouwen van Nu Kropswolde bestaan al 70 jaar met nog eens 5 erachteraan’

Algemeen

KROPSWOLDE - De afdeling Kropswolde van Vrouwen van Nu bestaat 75 jaar. En dat is vorige week uitbundig gevierd.

‘t Kropshuus in Kropswolde was speciaal voor deze gelegenheid getransformeerd tot een ware feestzaal. Buiten wapperde de Vrouwen van Nu-vlag bezoeksters een warm welkom toe. Na een glaasje prosecco en het uitreiken van een corsage aan alle leden konden ze aan de dis: een smakelijk warm en koud buffet, met koffie en gebak toe. De zachte achtergrondmuziek viel totaal in het niet bij de decibellen van de tafelconversaties. Qua stemvolume hebben de dames door de jaren heen hun kwaliteiten zeker behouden.

Een aantal jubilarissen heeft een aanzienlijk deel van het 75-jarig bestaan van Vrouwen van Nu Kropswolde meegemaakt. Zij werden in het zonnetje gezet: Aly Kroeze (50 jaar lid), Hilly Keen (50), Hennie van der Kleij (40) en Liny Imminga (40). Ook Marietje Visser is al 40 jaar lid, maar kon helaas niet bij het jubileumfeest aanwezig zijn. De jubilarissen kregen een persoonlijke toespraak van voorzitter Petra Brinkhuizen, met daarbij een prachtig bloemstuk.

Secretaresse Jenny Terburg had de geschiedenis van de Vrouwen van Nu heel treffend verwerkt in een lied, dat met verve door het bestuur werd gezongen. Tot slot swingden alle dames er lekker op los, met een knallende drive-in-show en een muziekquiz van Leediedzjee.nl. Moe maar voldaan kunnen de dames van Vrouwen van Nu Kropswolde met recht terugzien op een geslaagd feest.