Burgemeester Hoogendoorn leest voor op OBS De Tandem.
Burgemeester Hoogendoorn leest voor op OBS De Tandem.

Burgemeester Hoogendoorn leest voor op OBS De Tandem

Algemeen

ZUIDBROEK - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft woensdagmorgen in het kader van Oktober Kindermaand voorgelezen op openbare basisschool De Tandem in Zuidbroek.

Dat gebeurde in de gecombineerde groep 4/5, die in totaal vijftien leerlingen omvat. De burgemeester las voor uit het groot prentenboek ‘De Gorgels en De Grote Operatie’, geschreven door cabaretier Jochem Myjer. Het is al jaren traditie dat de Groningse burgemeesters het figuurlijke startschot geven voor Oktober Kindermaand. Oktober Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden. Aan Oktober Kindermaand doet weer een keur aan instellingen mee. Het programma is te raadplegen via www.kindermaand.nl.

Behalve voor de burgemeesters is Oktober Kindermaand inmiddels ook voor scholen en culturele instellingen een begrip geworden. Nieuwe instellingen hebben zich ook dit jaar aangemeld voor deelname. Voor culturele instellingen als musea, die vaak door vrijwilligers worden geleid, is het evenement een prachtig middel om aan educatie te doen. Kinderen kunnen op de zaterdag en zondagen in deze maand vaak gratis terecht bij tal van culturele instellingen in de provincie Groningen. Daar wees ook burgemeester Hoogendoorn de leerlingen van De Tandem op. ,,Jullie kunnen naar musea, molens en borgen. Weten jullie wat borgen zijn? Dat zijn een soort kastelen. Jullie kunnen in oktober veel leuke dingen doen.”