Afbeelding

Burgemeester geeft startsein voor Oktober Kindermaand

Algemeen

ZUIDBROEK - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen geeft woensdag op OBS De Tandem in Zuidbroek het startsein voor Oktober Kindermaand.

Het is al jaren traditie dat de Groningse burgemeesters het figuurlijke startschot geven voor Oktober Kindermaand. Oktober Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden. Aan Oktober Kindermaand doet weer een keur aan instellingen mee. Het programma is binnenkort te raadplegen via www.kindermaand.nl.

Dit jaar kunnen de burgemeesters een keuze maken uit Het grote niet te vermijden verhalenboek. Een van die verhalen is van kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp: ‘Wat er gebeurde toen Oele Sjef in een verhaal stopte’. Het verhaal is geschikt voor leerlingen uit groep 5/6 en gaat over de kracht van een verhaal én de kracht van een kind.

Ook dit jaar worden er onder alle basisscholen in de provincie speciale stickerkaarten uitgedeeld. Door deel te nemen aan activiteiten kunnen kinderen stickers verdienen. Bij de derde sticker krijgen ze een prijsje.

Behalve voor de burgemeesters is Oktober Kindermaand inmiddels ook voor scholen en culturele instellingen een begrip geworden. Nieuwe instellingen hebben zich ook dit jaar aangemeld voor deelname. Voor culturele instellingen als musea, die vaak door vrijwilligers worden geleid, is het evenement een prachtig middel om aan educatie te doen.