Geen beheerder van De Broeckhof, dus geen vlag de mast in. Dan maar een alternatief met het samen vasthouden van de Dag van de Ouderen-vlag.
Geen beheerder van De Broeckhof, dus geen vlag de mast in. Dan maar een alternatief met het samen vasthouden van de Dag van de Ouderen-vlag.

Gezellige Dag van de Ouderen ondanks stroeve start

Algemeen

ZUIDBROEK - Het begin van de Dag van de Ouderen zat vandaag niet mee. Burgemeester Hoogendoorn van Midden-Groningen zou om 10.00 uur de vlag hijsen bij De Broeckof in Zuidbroek, maar de beheerder kwam rond die tijd niet opdagen.

De organisatoren van de Dag van de Ouderen en het POSO waren al ruim voor 10.00 uur aan het bellen, maar tevergeefs. En dus moest een alternatief worden gezocht voor de vlag. Die werd door de burgemeester maar aan één kant aan een haak in de muur gehangen en even vastgehouden door de dames van de organisatie.

Het thema van de dag was ‘Als vanouds samen vieren’, en de burgemeester constateerde dat het weer als vanouds was. ,,Daar hebben we allemaal weer naar verlangd. Met gezondheid valt niet te spotten en voorzichtigheid blijft ook nu nog geboden. Het is belangrijk dat ouderen weer onderling contact hebben, maar dat geldt ook voor jongeren. Elkaar ontmoeten blijft ontzettend belangrijk.” Hij complimenteerde ook het POSO met de organisatie van de dag.

Het werd een gevarieerde dag met in vrijwel alle woonzorgcentra iets te beleven voor de doelgroep. Het duo Annegien & Martje en Sinus Schuiling traden op in De Broeckhof. In ’t Spinnenweb in Sappemeer was een gezellige ochtend met een zanger en een maaltijd, in ’t Mainschoar in Kolham was een woonproject en activiteiten vanuit de stichting Lang leve Kolham, met muziek. De Ouderendag voor Slochteren was in De Gasterij met een gezellige middag en in Voor Anker in Hoogezand vertelde Tom Schotten korte verhalen en liedjes. In St. Josef in Sappemeer ging accordeonist John Haze langs de diverse afdelingen met daarna een voorstelling in de recreatiezaal. In De Burcht was een ochtend voor de eigen bewoners met muziek, een hapje en een drankje. De burgemeester en de wethouders kwamen gedurende de dag ook even bij de diverse activiteiten kijken.