Onder andere met miniaturen brengt het museum de geschiedenis weer tot leven.
Onder andere met miniaturen brengt het museum de geschiedenis weer tot leven.

Laatste kans voor expositie ‘Kriskras door Friesland’

Algemeen

ZUIDBROEK - De wisselexpositie ‘Kriskras door Friesland’ in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek loopt op z’n eind. Vanaf september zal er een nieuwe expositie over LEGO-treinen te zien zijn.

De expositie toont de geschiedenis van de Noord-Friesche Locaalspoorweg-Maatschappij (NFLS) en de Nederlandse Tramweg Maatschappij (NTM). Beide ondernemingen zagen medio 1900 het levenslicht en speelden een belangrijke rol in het Noord-Nederlandse (goederen)vervoer. 

De bezoeker wordt meegenomen in de ‘Spoaren van NFLS en NTM’. Behalve dat het boeiende verhaal van de voormalige vervoersbedrijven oude tijden doet herleven, worden de sporen zorgvuldig gevolgd en spraakmakend in beeld gebracht, deels met ondersteuning van tablets. 

Regelmatig vinden er in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek wisselexposities plaats. In het museum zelf is ook volop te ontdekken. Zo is er natuurlijk de vaste expositie van het Noord-Nederlandse verleden van treinen en trams, ijzer en stoom, sporen en rijtuigen te zien. Bezoekers worden actief en interactief betrokken. Kinderen kunnen zich vermaken met de muizen Treinie en Trammie, die vroeger in het station hebben gewoond. 

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) alsmede op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00) geopend.