Historische Citroën-auto's voor het stationsgebouw in Zuidbroek. (foto A.B. Penning/NNTTM)
Historische Citroën-auto's voor het stationsgebouw in Zuidbroek. (foto A.B. Penning/NNTTM)

Oud ontmoet oud bij stationsgebouw in Zuidbroek

Algemeen

ZUIDBROEK - Tijden van weleer herleefden zondag rondom het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in het voormalige station van Zuidbroek. Zo’n dertig liefhebbers namen deel aan een activiteit van Traction Avant Nederland. 

Traction Avant Nederland is de op één na grootste Citroën-club van ons land. Leden van deze vereniging hebben zondag het prachtige Groningse land doorkruist met historische automobielen. De dag werd begonnen in het gezellige museumcafé van het spoorwegmuseum in Zuidbroek. Het leverde een historisch beeld op, toen de authentieke auto’s voor het nostalgische station werden geparkeerd. Terwijl menig autoliefhebber zich aan de buitenzijde vergaapte aan de historische vervoersmiddelen, bezochten leden van Traction Avant Nederland zowel de vaste tentoonstelling als de wisselexpositie in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere vrijdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.