Afbeelding

Sporen van LEGO in treinmuseum Zuidbroek

Algemeen

ZUIDBROEK - In het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek start over enkele maanden een expositie over LEGO.

Iedereen kent ze wel: de vrolijk gekleurde bouwsteentjes van Deense oorsprong die menig liefhebber tot kunstenaar hebben ontpopt. Ze zijn al jarenlang bijzonder populair bij kinderen. Maar de meeste volwassenen vinden de blokjes stiekem net zo leuk.
Voor iedereen die de bouwsteentjes een warm hart toedraagt komt het NNTTM met goed nieuws: de aanstaande expositie belooft namelijk een inspirerend bouwstenenavontuur te worden.

Hoewel de gekleurde stenen van begin af aan bedoeld zijn om mee te bouwen, hebben de stukjes ook op educatief vlak flink wat terrein gewonnen. Ze helpen bijdragen aan creativiteit en probleemoplossend vermogen. Want met de bouwsteentjes van LEGO is alles mogelijk. Ook op het spoor. De geschiedenis van de treinen van LEGO kan worden opgedeeld in maar liefst vijf verschillende tijdperken. Om de tentoonstelling nog wat op te luisteren, is het NNTTM op zoek naar bouwers die graag hun persoonlijke verhalen en/of belevenissen met LEGO in de op handen zijnde expositie van het treinmuseum willen laten verwerken. Het museum zoekt vooral verhalen met foto’s. Maar ook bijzondere bouwwerken zijn welkom voor een tijdelijk en prominent verblijf. Wie zelf graag met LEGO bouwt of iemand kent die dat doet, wordt van harte uitgenodigd om contact op te nemen met het NNTTM.

In het NNTTM vinden naast de vaste tentoonstelling regelmatig wisselexposities plaats. Er is tevens een gezellig museumca. Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.