Voor de huidige eigenaren verandert er niets op Camping Meerwijck.
Voor de huidige eigenaren verandert er niets op Camping Meerwijck.

Vaste gasten kunnen gewoon op Camping Meerwijck blijven

Algemeen

KROPSWOLDE - Bezitters van een stacaravan of zomerhuisje op Camping Meerwijk in Kropswolde hoeven niet bang te zijn dat ze hun plaatsen moeten opgeven nu de camping is overgegaan in Franse handen. Dat zegt Niels de Vrieze, general manager van Camping Meerwijck.

De familie De Vries, die het bedrijf onlangs verkocht, heeft vanaf 1975 Camping & Jachthaven Meerwijck ontwikkeld tot een 4,5 sterren ANWB- en ADAC-Camping met 524 standplaatsen, een jachthaven met 250 ligplaatsen, een overdekt zwembad, een Beach Club aan het Zuidlaardermeer en een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten en faciliteiten. Met de overname van Camping & Jachthaven Meerwijck heeft Siblu nu een vierde vakantiepark in Nederland. Siblu is de Europese marktleider in het aanbieden van vakantiechalets, jaarplaatsen en services aan privé-eigenaren op eigen vakantieparken.

Op de vraag of er ook iets gaat veranderen voor de eigenaren van de stacaravans en zomerhuisjes antwoordt De Vrieze: ,,Nee hoor, de vaste staanplaatsen mogen gewoon blijven. Dat vinden wij ook heel belangrijk, want dat zijn natuurlijk de mensen die al jaren trouw zijn aan onze camping. Waar wij ons op gaan focussen zijn de toerplaatsen, daar waar normaal de kampeerders staan. Dat gaan we in een paar jaar tijd ontwikkelen naar meer chaletplaatsen.”

,,We hebben een bepaalde lijn aan chalets bij Siblu waar mensen uit kunnen kiezen, we verzorgen ook de complete plaatsing daarvan, maar we zullen niet alles in één keer kunnen doen want je bent onder andere ook afhankelijk van de leveranciers. We kunnen niet binnen een half jaar 150 plaatsen ombouwen, dus we gaan dat gefaseerd doen. We gaan het park verbeteren en we kijken dan ook uit naar een ontzettend mooie ontwikkeling bij dit bedrijf’’, aldus De Vrieze.

De nieuw te bouwen chalets zullen volgens De Vrieze worden verkocht aan belangstellenden die de mogelijkheid hebben om hun chalet te gaan aanbieden aan Siblu om ze te gaan verhuren via dat bedrijf. De nieuwe eigenaren hebben daarbij de eigen keus: of er zelf in verblijven, of verhuren.