Het Schildmeer staat aanstaande zondag volop in de schijnwerpers.
Het Schildmeer staat aanstaande zondag volop in de schijnwerpers.

Dag van het Schildmeer met allerlei wateractiviteiten

Algemeen

STEENDAM - Het team Sport en Bewegen van de gemeente Midden-Groningen organiseert aanstaande zondag (12 juni) samen met Surfcenter.nl, Waterscouting Fivelgroep, restaurant De Tijd, jachthaven Boei 12 en Zeilvereniging Schildmeer de Dag van het Schildmeer.

De watersportverenigingen en ondernemers rond het Schildmeer laten de bezoekers dan kennismaken met allerlei watersporten. Het evenement is van 10.00 tot 16.00 uur. Deelname aan alle activiteiten en demonstraties is gratis. Tijdens de Dag van het Schildmeer draait alles om de watersport. Bezoekers kunnen verschillende activiteiten uitproberen. Zo kunnen ze onder andere leren zeilen, surfen en suppen. Op de wal kunnen ze de nieuwste ontwikkelingen van windfoilen volgen. De zeilvereniging biedt de mogelijkheid om te leren zeilen in de polyvalk of een optimist. Het clubgebouw is open voor informatie over de vereniging en materialen.

Waterscouting Fivelgroep is ook aanwezig tijdens de Dag van het Schildmeer. De waterscouting heeft sinds april een eigen haven aan het Schildmeer. Hierdoor is een vervallen stuk omgetoverd tot een mooie haven die van alle gemakken is voorzien. De scouts bieden verder diverse activiteiten aan zoals kanoën en kajakken. Ook Surfcenter.nl is present. Bij de surfshop kunnen bezoekers verschillende watersporten proberen. Diverse professionals en gepassioneerde watersporters vertellen graag meer over de watersporten en helpen de bezoekers graag op weg. Zo kunnen ze suppen op het Schildmeer. Tijdens het evenement komen ook zo’n 80 jeugdzeilers in actie voor de districtskampioenschappen en bij de jachthaven van Boei 12 kunnen bezoekers meevaren in een rondvaartboot. Bij restaurant De Tijd is een springkussen aanwezig.