Woonzorgcentrum Voor Anker gaat later dit jaar stoppen met de uitbrengmaaltijden.
Woonzorgcentrum Voor Anker gaat later dit jaar stoppen met de uitbrengmaaltijden.

Woonzorgcentrum Voor Anker stopt met uitbrengmaaltijden

Algemeen

HOOGEZAND - TSN Woonzorgcentrum Voor Anker in Hoogezand stopt per 1 november met het bezorgen van maaltijden buiten het gebouw van Voor Anker. Voor bewoners van het woonzorgcentrum en bewoners van de aanleunwoningen verandert er niets: zij blijven de maaltijd zoals gebruikelijk thuis ontvangen of zijn welkom in het eigen restaurant Het Ankerlicht. Door te stoppen met de uitbrengmaaltijden kan Voor Anker zich nog meer focussen op de primaire taak: huisvesting en verzorging van de bewoners.

De keuze om te stoppen heeft volgens woordvoerder Leonie van Davenhorst te maken met een aantal factoren. ,,Zo zien we in de afgelopen jaren een grote afname van het aantal mensen dat een maaltijd aan huis laat bezorgen door de maaltijdservice van Voor Anker. Daarmee wegen de opbrengsten niet meer op tegen de kosten. Ook zien we het aantal organisaties dat maaltijden thuisbezorgt toenemen in de regio. Een andere meespelende factor is onze keuken: deze ondergaat de komende jaren een renovatie, waarbij de keuken anders wordt ingedeeld. Natuurlijk hebben we over alternatieven nagedacht. We willen voorkomen dat dit van de ene op de andere dag stopt voor de mensen die gebruik maken van de maaltijdservice. Daarom helpen we hen hier graag mee door bij voldoende belangstelling een proeverij van andere aanbieders te organiseren, zodat men een goede keuze kan maken. Diegenen die gebruik maken van de maaltijdservice zijn hiervan op de hoogte gesteld.”

Het restaurant van woonzorgcentrum Voor Anker – Het Ankerlicht – blijft warme maaltijden serveren aan personen die in het restaurant willen eten maar niet woonachtig zijn in Voor Anker. Van Davenhorst: ,,Wij willen mensen uit de gemeente Midden-Groningen van harte uitnodigen om hier gebruik van te komen maken!”