In de achtertuin van Voor Anker doen bewoners mee aan de Nationale (Balkon) Beweegdag.
In de achtertuin van Voor Anker doen bewoners mee aan de Nationale (Balkon) Beweegdag.

Nationale Beweegdag bij woonzorgcentrum Voor Anker

Algemeen

HOOGEZAND - Bewoners van woonzorgcentrum Voor Anker in Hoogezand en activiteitenpashouders hebben onlangs deelgenomen aan de tweede editie van de Nationale (Balkon) Beweegdag van het Nationaal Ouderenfonds. Binnen de richtlijnen van het RIVM werd dit feestje gevierd met buiten bewegen op muziek onder het prieeltje in de achtertuin, met een hapje en een drankje en een ijsje na afloop.

Bij Voor Anker werkten Fysiotherapie Van Kasteel en coördinator welzijn Jennie Dikkema samen om ouderen in het zonnetje te zetten. Hierbij draaide het om verantwoord en laagdrempelig bewegen, een gezellige middag - op afstand - en iets doen met én voor elkaar. ,,Ouderen ervaren bewegen als een manier om gezond te blijven op een kleine ruimte. Maar ook als plezier, contact en aandacht voor elkaar. Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier aan kan beleven en die gezellig met medebewoners uitgevoerd kan worden.”

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren ze de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. ,,Want ouder worden doe je samen.”

Naast deze beweegdag organiseert Voor Anker in samenwerking met Fysiotherapie Van Kasteel tevens individuele behandelingen en wekelijks een beweegmiddag voor bewoners en activiteitenpashouders. Binnen of buiten, met of zonder muziek in een gezellig groepje samen bewegen: er is van alles mogelijk. Uiteraard staan plezier, saamhorigheid en actief bezig zijn voorop.