Netwerken tijdens het Kennisfestival. Ook wethouder David de Jong (midden) blikte tevreden terug.
Netwerken tijdens het Kennisfestival. Ook wethouder David de Jong (midden) blikte tevreden terug.

Succesvolle vijfde editie van Kennisfestival Midden-Groningen

Algemeen

KOLHAM - Na twee jaar afwezigheid vond het Kennisfestival weer plaats. Het Kennisfestival is hét evenement in Midden-Groningen waar ondernemers en maatschappelijke organisaties in een ontspannen sfeer samenkomen om elkaar te ontmoeten en zaken te regelen.

Onder het genot van een drankje en hapje kregen maatschappelijke organisatie de kans om oplossingen, middelen en ‘handjes’ te vinden voor prangende zaken. Gratis en voor niets, zoals vraagstukken rondom financiën, juridische zaken of het opzetten van projecten.

Het Kennisfestival vond plaats in ‘t Mainschoar in Kolham. En het werd een succes. ‘Een leuke, leerzame, inspirerende middag’, ‘Nuttige contacten opgedaan’, ‘Dit was nieuw voor mij, maar zeker voor herhaling vatbaar’, ‘Een match gemaakt, helemaal tevreden’. Dat zijn zomaar een aantal reacties na afloop van het Kennisfestival.

David de Jong, wethouder Welzijn, opende de netwerkbijeenkomst waaraan circa veertig ondernemers en maatschappelijke organisaties in een ontspannen sfeer keken welke vragen er leven en welke oplossingen of aanpak mogelijk zijn. Theatergroep Auth&Tiek zorgde voor dynamiek en luchtigheid, waardoor het veel gemakkelijker was met onbekenden een wens of aanbod te bespreken.

De kracht van het Kennisfestival leidde tot een mooi resultaat. Zo biedt een architectenbureau aan mee te denken over de renovatie of nieuwbouw van een clubgebouw en helpt een muziekvereniging bij het ontwerpen van drukwerk. Twee maatschappelijke organisaties gaan samen laagdrempelige activiteiten koppelen om gezinnen in de breedste zin van het woord te activeren en socialiseren en een verhuisbedrijf zet de eigen expertise in om meubilair op een andere plek te krijgen. Verschillende organisaties hebben nieuwe contacten opgedaan.

Natuurlijk bleven er ook wensen open. Zo vraagt een voedselpark testers voor de rolstoelpaden, zoekt een vrijwilligersorganisatie kerstcadeaus voor kinderen en droomt een computerorganisatie van touchscreens om beweegactiviteiten voor ouderen aan te kunnen bieden.

De organisatoren van de Midden-Groningse Uitdaging en de Vrijwilligerscentrale hopen dat het Kennisfestival een opstap is om inwoners en ondernemers van de gemeente Midden-Groningen blijvend te verbinden.