De regio rondom de A7/N33 wil een sterk en aantrekkelijk gebied zijn.
De regio rondom de A7/N33 wil een sterk en aantrekkelijk gebied zijn.

Veel respons op plannen toekomst gebied rondom A7/N33

Algemeen

REGIO - De gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Veendam en de provincie Groningen hebben samen met inwoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties nagedacht over de toekomst van het gebied rondom de A7/N33. Vanaf eind november kon iedereen die dat wilde reageren op deze plannen. De binnengekomen reacties worden nu verwerkt in de volgende versie van het plan. 

De regio rondom de A7/N33 wil een sterke en aantrekkelijke regio zijn en blijven voor inwoners, ondernemers, agrariërs, organisaties, instellingen, toeristen en recreanten. Eigenlijk voor iedereen die er woont, werkt en onderneemt of de regio bezoekt. Het gaat om het gebied vanaf de stad Groningen in oostelijke richting, met de plaatsen Hoogezand, Veendam, Zuidbroek en Winschoten. Wat maakt dit gebied rondom de A7/N33 nu aantrekkelijk en sterk?

Vanaf eind november 2021 kon iedereen die dat wilde meedenken over de eerste versie van de toekomstplannen. Er zijn veel reacties binnengekomen, onder andere via de website stemvanprovinciegroningen.nl en tijdens de verschillende inloopbijeenkomsten in februari en maart.

De meeste reacties gaan over de mogelijke vestiging van XXL-bedrijven bij Westerlee/Scheemda en in de Tussenklappenpolder en uitbreiding van het bedrijventerrein Rengers bij Kolham. Ook zijn er aandachtspunten meegegeven over het beter in beeld brengen van de economische cijfers en thema’s als wonen, landbouw, energie en recreatie. Daarnaast is er gesproken over de communicatie en participatie in dit proces en het gebrek aan vertrouwen in de politiek. Alle reacties worden verwerkt en gebundeld in een reactienota. Deze reactienota is een belangrijk onderdeel voor de bestuurlijke en politieke belangenafweging en besluitvorming over het perspectief A7/N33. Na behandeling in de stuurgroep, de colleges van gemeenten en provincie, vergaderen de gemeenteraden en Provinciale Staten hierover. Zij nemen uiteindelijk een besluit over het perspectief A7/N33.