Een leerling van het Aletta Jacobs College bewondert één van de werken in galerie De Smederij.
Een leerling van het Aletta Jacobs College bewondert één van de werken in galerie De Smederij.

Eindexamenexpositie AJC in galerie Smederij

Algemeen

SAPPEMEER - In galerie De Smederij aan de Vosholen in Sappemeer is tot en met aanstaande zaterdag een eindexamenexpositie te zien van leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.

Ook dit jaar rolt er een lichting creatievelingen van het dr. Aletta Jacobs College. Leerlingen die een kunstvak als examenvak hebben gekozen zijn uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen door ze met een examenthema te confronteren.

‘Te gek!’ is de term die de havo-kandidaten voor de voeten kregen geworpen. Hierbij is het de bedoeling de beschouwer met een werk op het verkeerde been te zetten, of kunst op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen.

‘Voorbeeldig: imitatio, variatio, aemulatio’ was de rijke titel van het examenonderwerp van de vwo-kandidaten. Zij onderzochten de grenzen van de kunst op door te onderzoeken of kunst nog kunst is als je iets namaakt (imitatio). Of variëren op een thema binnen de grenzen van de kunst kan (variatio). En wanneer een kunstenaar iets werkelijk nieuws heeft gemaakt (aemulatio).

De eindexamenexpositie van de leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in galerie De Smederij aan de Vosholen 56 in Sappemeer is te bezichtigen tot en met zaterdag 28 mei. Galerie De Smederij is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.