'Hunebed' van Wil Reinds, één van de werken die te zien zijn in de jubileumexpositie van galerie De Smederij.
'Hunebed' van Wil Reinds, één van de werken die te zien zijn in de jubileumexpositie van galerie De Smederij.

Jubileumexpositie in galerie De Smederij

Algemeen

SAPPEMEER - In galerie De Smederij aan de Vosholen in Sappemeer is tot en met 18 december een speciale jubileumtentoonstelling te bezichtigen.

Het is inmiddels al meer dan 30 jaar geleden dat galerie De Smederij de eerste expositie organiseerde. In de jaren erna volgden vele mooie exposities met vele materialen en technieken. De exposanten kwamen uit het hele land en ook van over de grensIn de afgelopen drie decennia zijn er tal van hoogtepunten geweest, zoals de Galerieroute (1994), de tentoonstelling met werk van Hendrik Werkman (1995), de foto-expositie voor scholieren over Anne Frank (1995), het vijftigjarig bestaan van Textiel Plus (2002) en de exposities ‘Iconen’ (2004, met werk van Anneke Poelstra), ‘Moeder en Zoon’ (2015), ‘Wie inspireert wie’ (2016) en ‘Experikant’ 2019). Galerie De Smederij werd met name bekend door de textieltentoonstellingen, die minimaal één keer per jaar plaatsvinden.

Om het dertigjarig bestaan te vieren exposeren in de komende periode ‘de gezichten van De Smederij’. Dit zijn de mensen die de exposities organiseerden, inrichtten en de bezoekers een kopje koffiaanboden tijdens de openingstijden. Zij zijn ook zelf actief bezig met beeldende kunst. Het wordt daarom tijd dat zij zich ook eens presenteren aan het publiek. De jubileumexpositie in galerie De Smederij omvat werken van Lily Hartog, Saskia Verduyn, Max Koekkoek, Wil Reinds, Tineke Heller, Barend Peuscher, Henriette Top en Jos Boerjan.

De jubileumtentoonstelling in galerie De Smederij is tot en met 18 december te bezichtigen van donderdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.