'Levende schutting' van An Vos, één van de werken die te zien zijn in galerie De Smederij.
'Levende schutting' van An Vos, één van de werken die te zien zijn in galerie De Smederij.

QuiltPlus exposeert in galerie De Smederij

Algemeen

SAPPEMEER - In galerie De Smederij aan de Vosholen in Sappemeer is met ingang van komende week een expositie te zien van werken van QuiltPlus.

Deze quiltgroep maakt voornamelijk moderne, eigentijdse quilts. De groep bestaat uit An Vos, Anneke van der Wal, Bea van der Schors, Christina Fokkema, Els Hoorn, Marijke de Boer en Marjan Schrage.

Van oorsprong bestaat een quilt uit een boven- en onderlaag van stof met daartussen een vulling. De drie lagen worden met een soort rijgsteek (quiltsteek) met elkaar verbonden; met de hand en tegenwoordig ook machinaal. De expositie in galerie De Smederij bestaat uit gevarieerd en zeer verschillend werk. Vaak naar eigen ontwerp, met zelf geverfde stoffen en soms ook driedimensionaal. Diverse technieken worden gebruikt, zoals zeefdruk, sjabloneren, stempelen en werken met vliesofix. Voorbeelden hiervan zijn onder andere verwerkt in textielboeken, die op de expositie te bekijken zijn.

De expositie in galerie De Smederij aan de Vosholen 56 in Sappemeer is te bezichtigen tot en met 9 april. De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.