Sunvest werkt aan een groot zonnepark langs de A7 bij Zuidbroek.
Sunvest werkt aan een groot zonnepark langs de A7 bij Zuidbroek.

Profiteren van een gratis ZonneDeel in Zonnepark Zuidbroek

Algemeen

ZUIDBROEK - De gemeente Midden-Groningen krijgt er volgend jaar een nieuw zonnepark bij: Zonnepark Zuidbroek. Een deel van het park wordt gefinancierd door de uitgifte van Zon-Obligaties via ZonnepanelenDelen. Zo kan iedereen profiteren van de opgewekte zonne-energie van dit park.

Voor het zonnepark worden maar liefst 90.369 zonnepanelen geplaatst. Die zullen naar verwachting jaarlijks genoeg zonne-energie opwekken voor het energieverbruik van 15.000 huishoudens. Dat is genoeg zonne-energie om 54 procent van de huishoudens in de gemeente Midden-Groningen te voorzien in hun energieverbruik.

Het perceel ligt langs de A7 - naast hotel Van der Valk Zuidbroek - en is 39 hectare groot. Dit is een ideale locatie voor een zonnepark, omdat het perceel langs de A7 ligt, maar vanaf de snelweg beperkt zichtbaar zal zijn door dubbele bomenrijen en de tussengelegen ruigtestrook. Het zonnepark wordt ontwikkeld door Sunvest, een Nederlandse projectontwikkelaar van zonneparken. Sunvest onderscheidt zich door het ontwerpen van ?natuurlijke zonneparken?. Dit zijn parken die duurzame energie leveren én een bijdrage leveren aan het verbeteren van de lokale biodiversiteit. Tijdens het ontwerpen van de parken wordt veel aandacht besteed aan een zorgvuldige landschappelijke inpassing.

Het doel is om omwonenden te betrekken bij dit project. Daarom krijgen alle huishoudens in de gemeente Midden-Groningen een ZonneDeel ter waarde van 25 euro cadeau bij hun investering. Via ZonnepanelenDelen kan men ?ZonneDeler? worden in dit project. Zo kan men profiteren van zonne-energie, ook wie hier zelf geen geschikt dak voor heeft. Het project is inmiddels van start gegaan via www.zonnepanelendelen.nl/zuidbroek.

Ieder jaar wordt de waarde van de zonnestroom en de aflossing op de investering uitgekeerd. Investeerders krijgen dus duurzaam rendement op de inleg, afhankelijk van hoeveel zonnestroom er wordt opgewekt. Hoe zonniger het is, hoe hoger het rendement. De opbrengsten zijn voor investeerders live bij te houden via de persoonlijke portal van ZonnepanelenDelen.