Afbeelding

SP bezorgd over verkeer rond scholen in Zuidbroek

Algemeen

ZUIDBROEK - De SP-fractie in Midden-Groningen heeft in een brief aan het college van B en W zorgen geuit over de verkeerssituatie rond de basisscholen De Tandem en De Wegwijzer in Zuidbroek.

Vertegenwoordigers van de SP zijn afgelopen week op bezoek geweest bij de scholen om poolshoogte te nemen. Dit deden zij na signalen dat er zorgen waren over de verkeerssituatie bij deze scholen, die binnenkort gaan fuseren. De SP’ers hebben gesproken met ouders en de zorgen werden breed gedeeld. ,,Er waren onder andere zorgen over de toegang vanaf de Kerkstraat, een erg drukke weg met veel vrachtverkeer en personenverkeer dat zich niet aan de snelheid houdt. Ook moeten fietsers langs de kant van de weg fietsen. Helaas ligt er aan de kant van de weg een goot; ouders geven aan dat ze daardoor verder de weg op moeten om de goot te vermijden en ze ervaren dit als gevaarlijk. Ook de manier waarop er nu geparkeerd moet worden leidt tot zorgen; auto?’s rijden achteruit de parkeervakken uit en dit zorgt voor gevaarlijke situatie, juist met kleine kinderen. Bij meerdere ouders leeft de vrees dat het één dezer dagen een keer goed fout gaat. Ze hebben meerdere malen geprobeerd om met de gemeente het gesprek aan te gaan over deze kwesties, maar krijgen steeds geen voet aan de grond.”

In de brief aan het college van B en W vraagt de SP of het college op de hoogte is van de zorgen van de ouders, of er een plan is om de verkeerssituatie rond de scholen in Zuidbroek te verbeteren en of het college het gevoel van de ouders deelt dat de communicatie te wensen overlaat.