De nieuwe Lichtbron aan de Van Heemskerckstraat gaat eind dit jaar open.
De nieuwe Lichtbron aan de Van Heemskerckstraat gaat eind dit jaar open.

Buurt bezorgd over verkeer rond nieuwe school De Lichtbron

Algemeen

HOOGEZAND - Er heerst bij bewoners van de Van Heemskerckstraat en omgeving in Hoogezand enige bezorgdheid over de vele auto’s die binnenkort door dat deel van het Noorderpark gaan rijden om kinderen te brengen en te halen van de daar nieuw gebouwde gereformeerde school De Lichtbron. De gemeente Midden-Groningen erkent het probleem.

De bouw van de school vordert snel en er is inmiddels ook gestart met de terreininrichting. Volgens planning wordt er op 16 december verhuisd. Op 20 december komen de kinderen dan voor het eerst op school. Het zal, aldus de gemeente, wennen zijn wanneer de school straks opengaat. Dat geldt voor de school, de ouders en de omwonenden. Verkeer en verkeersoverlast zal daar zeker een rol bij spelen, zo meldt de gemeente.

Met de ouders worden door de school afspraken gemaakt over de rijroutes. De lestijden van De Lichtbron zijn iets vervroegd. De kinderen worden om 8.20 uur binnen verwacht. Daardoor zal de piek in de verkeersstromen minder hoog zijn, zo wordt verwacht. In de beginperiode zal er regelmatig overleg zijn tussen de wijkvereniging en schooldirecteur Ankie Luchtenburg.

De gemeente heeft de route voor automobilisten als volgt vastgesteld: vanaf de Hoofdstraat rijdt men de Houtmanstraat in, vervolgens rechtsaf de Van Heemskerckstraat in en dan rechtsaf de Keijserstraat in naar de school. Bij het verlaten van die parkeerplaats moeten de auto’s via de Ruyterstraat voor de ouderenflat langs, dan rechtsaf op de Frans Halsstraat in en zo de Hoofdstraat weer op. ’s Morgens zal het, aldus de gemeente, dienen als Kiss & Ride. Dus stoppen, kind de auto uit en weer weg.

De wijkvereniging kan zo nodig contact opnemen met de directrice en zij zullen, zo verwacht de gemeente, vragen, suggesties en opmerkingen gezamenlijk oppakken.