Onder andere vanuit de detailhandel nam het aantal WW-uitkeringen in april af. (foto UWV)
Onder andere vanuit de detailhandel nam het aantal WW-uitkeringen in april af. (foto UWV)

Aantal WW-uitkeringen in Groningen blijft dalen

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in april verder afgenomen. Ook ten opzichte van vorig jaar ligt het aantal WW-uitkeringen ruim lager. De daling van de WW op maand- en jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.

Eind april telde Groningen 5737 WW-uitkeringen. Dat is 1,9 procent van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in april af met 400 uitkeringen (6,5 procent) ten opzichte van de vorige maand. Vanuit vrijwel alle sectoren daalde de WW. Vooral onder WW’ers uit uitzendbureaus, overige commerciële dienstverlening, horeca en catering, detailhandel en zorg nam het aantal uitkeringen af. Eind april was het aantal WW-uitkeringen in Groningen ruim lager dan een jaar eerder (33,1 procent).

In de gemeente Midden-Groningen daalde het aantal WW-uitkeringen in april met 4,4 procent van 708 naar 677. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Midden-Groningen met 26,2 procent gedaald. Eind april zat 2,2 procent van de beroepsbevolking in Midden-Groningen zonder werk.

Eind april telde Nederland 174.811 WW-uitkeringen. Dat is 1,9 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder waren er nog 184.049 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 9238 ten opzichte van de vorige maand (5,0 procent). Een jaar eerder telde Nederland 266.386 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 91.575 uitkeringen, ruim een derde van het bestand (34,4 procent). De forse daling van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.