Afbeelding

Aantal WW-uitkeringen in Groningen fors gedaald

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in mei met 8,9 procent gedaald. Ook lag het aantal WW-uitkeringen eind mei lager dan vorig jaar. 

Eind mei telde Groningen 7815 WW-uitkeringen. Dat is 2,5 procent van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in mei af met 766 (8,9 procent) ten opzichte van de vorige maand. De WW daalde in mei in vrijwel alle sectoren. Vooral in de uitzendsector nam het aantal WW-uitkeringen af. Ook in alle leeftijdscategorieën was er sprake van een daling van de WW, maar het sterkst onder jongeren tot 27 jaar. Sinds vorige maand ligt het aantal WW-uitkeringen ook weer lager dan een jaar eerder. In mei 2020 waren er nog 10.446 uitkeringen. Dat aantal is 25,2 procent lager in mei 2021.

In de gemeente Midden-Groningen daalde het aantal WW-uitkeringen in mei met 9,3 procent: van 917 naar 832. Op dit moment zit 2,7 procent van de beroepsbevolking in Midden-Groningen zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Midden-Groningen met 27,4 procent gedaald.

Volgens uitkeringsinstantie UWV toont de economie zich veerkrachtig en lijkt deze zich te herstellen van de coronacrisis. Maar het herstel is nog onzeker en werkt met enige vertraging door op de arbeidsmarkt. Volgens de UWV Arbeidsmarktprognose neemt in 2021 het aantal gewerkte uren weer toe. Het herstel van het aantal banen is in Groningen naar verwachting in 2022 zichtbaar.