Het is weer lente, dus er is volop werk in de tuin.
Het is weer lente, dus er is volop werk in de tuin.

Vrijwillige tuinhulpen gezocht in gemeente Midden-Groningen

Algemeen

MUNTENDAM - De Vrijwillige Hulpdienst van Kwartier Zorg en Welzijn bemiddelt in de gemeente Midden-Groningen bij hulp in de tuintjes van ouderen en mensen die tuinwerk lichamelijk niet meer aankunnen. 

,,Nu het weer lente is, groeit en bloeit alles weer flink en krijgen we veel aanvragen voor hulp in de tuin’’, vertelt Suze Eleveld, bemiddelaar voor de Vrijwillige Hulpdienst in het gebied Menterwolde. ,,Ook onze collega’s in Noordbroek, Hoogezand en Slochteren hebben een nijpend tekort aan vrijwilligers. Doordat het met de werkgelegenheid zo goed gaat, zijn er steeds minder mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten. Dat merken we echt.”

Daarom een oproep aan mensen die willen helpen in de tuin. Suze Eleveld bemiddelt tussen vraag en aanbod. ,,Het leuke is dat de vrijwilligers voor dit werk 5 euro per uur kunnen ontvangen. Ook als zij een uitkering hebben mag je dat tot een bepaald bedrag gewoon houden. Dat is toch mooi. De klanten zijn hartstikke dankbaar en vinden het ook vaak fijn even een praatje te kunnen maken. Plezier voor twee’’, aldus Eleveld.

Aanmelden als vrijwilliger voor de Vrijwillige Hulpdienst kan bij Stichting Kwartier Zorg en Welzijn via telefoonnummer 0598-364900  of bij het MAC in Muntendam via 0598-364999.