Afbeelding

Ouderenraad Midden-Groningen zoekt nieuwe leden

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - De Ouderenraad in de gemeente Midden-Groningen is op zoek naar nieuwe leden. De Ouderenraad is een actieve groep ouderen die zich richt op het welzijn van de ouderen in Midden-Groningen.

In de loop van de jaren is de Ouderenraad een begrip geworden. Zo heeft de Ouderenraad in de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan mobiliteit (zoals het servicebusje en het WMO-vervoer en de overgang naar publiek vervoer), het aanbod van woningen voor ouderen in de gemeente, de herstructurering en woningen voor ouderen in de wijk Gorecht. Maar ook werden adviezen gegeven over hoe om te gaan met bepaalde regelingen voor ouderen in de gemeente. De Ouderenraad adviseert ook het college van B en W van Midden-Groningen gevraagd en ongevraagd over het ouderenbeleid in de gemeente.

De Ouderenraad is geen belangenbehartiger van individuele ouderen: het gaat bij de Ouderenraad om het beleid voor álle ouderen. De Ouderenraad staat ook in goed contact met andere organisaties van ouderen, zoals de landelijke Raad van Ouderen.

De huidige Ouderenraad is samengesteld uit ouderen die lid van zijn ouderenorganisaties, ouderen van verschillende multiculturele groeperingen en personen die geïnteresseerd zijn in het wel en wee van ouderen. De huidige Ouderenraad is een voortzetting van de Ouderenraad Hoogezand-Sappemeer. Al vanaf begin 2018 hebben ouderen uit de voormalige gemeenten Slochteren en Menterwolde zich bij de Ouderenraad aangesloten. Een voorwaarde voor toetreding is dat de personen de leeftijd van 60 jaar hebben bereikt. De leden zitten allen op persoonlijke titel in de Ouderenraad.

De huidige Ouderenraad vergadert over het algemeen eenmaal per maand, met uitzondering van de zomer. En af en toe worden vergaderingen ingelast wanneer er bepaalde zaken spelen. Ook worden excursies ondernomen naar projecten of activiteiten binnen of buiten de gemeente. Wie interesse heeft om zitting te nemen in de Ouderenraad, kan voor meer informatie contact opnemen met voorzitter Bert Kolk: 0598-327131 of 06-53715695.