Een draaiorgel maakt komende week een tour langs ouderen in de gemeente Midden-Groningen.
Een draaiorgel maakt komende week een tour langs ouderen in de gemeente Midden-Groningen.

Kerstdraaiorgel verrast ouderen in Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND - Een kerstdraaiorgel maakt volgende week een tour langs ouderen in de gemeente Midden-Groningen. Samen met de gemeente organiseert het POSO deze draaiorgeltour. 

Omdat de huidige beperkingen in deze kersttijd vooral voor ouderen heel ingrijpend zijn, wordt de tocht gehouden op maandag 13 en dinsdag 14 december langs ouderenflats en verzorgingshuizen. Gestart wordt maandag 13 december om 9.30 uur bij het MAC in Muntendam en aansluitend wordt een tour gemaakt langs plekken waar ouderen wonen. Om 10.30 uur wordt Noordbroek aangedaan (Gockingaheem en Lijwiekstee), waarna om 11.30 uur Siddeburen wordt bezocht: het Ufkenshuis en Siertsheerd. Om 13.30 uur volgt dan Slochteren met een rondje rondom complex Het Olderloug, dat weliswaar gesloten is maar waar aanleunwoningen zijn. Vanaf 14.30 uur is het orgel tenslotte in Harkstede bij De Goudstee, Huize Tilburg en De Appelhof.

Op dinsdag 14 december zijn Hoogezand en Sappemeer aan de beurt. De start is om 9.30 uur bij de Sterrenflat, dan via Langkoeas naar De Hoge Horst, om 11.00 uur de Ruyterflat, via het Rembrandtplein naar de Irisboog en dan om 12.30 uur naar St. Jozef en dan naar Voor Anker. Om 14.00 uur volgen De Reensche Compagnie en vanaf daar gaat de tour naar De Burcht. Aansluitend maakt het draaiorgel een rondje winkelcentrum langs de ouderenflats. Geëindigd wordt op het plein voor het Huis van Cultuur en Bestuur.