Met het Bewijs van Nederlanderschap en bloemen samen met de burgemeester op de foto.
Met het Bewijs van Nederlanderschap en bloemen samen met de burgemeester op de foto.

Naturalisatieceremonie voor nieuwe inwoners Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND – In de raadzaal van het gemeentehuis in Hoogezand hebben woensdag verschillende asielzoekers die in Midden-Groningen hun vestigingsplaats hebben gevonden het Bewijs van Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Een aantal van hen wilde niet hun naam bekend gemaakt hebben en ook niet op de foto, maar wie dat wél wilden zijn de heer Ante Pavic en mevrouw Renata Benic (beiden uit voormalig Joegoslavië), de dames Maya Artin en Hala Artin en de heer Mohammad Al Shaabin (allen uit Syrië) en de heer Peter Ralph Legg uit Groot-Brittannië. Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap overhandigde.

Burgemeester Hoogendoorn: ,,De verhalen die ik hoorde tijdens deze ceremonie maken indruk. Deze gaan soms ook over het ontvluchten van je land, een actueel thema. Alle vluchtelingen verdienen een veilig heenkomen in onze gemeente. Het is daarom fijn dat deze inwoners van Midden-Groningen, die soms al lange tijd in Nederland verblijven, nu ook het Nederlanderschap mogen verkrijgen. Ik wens hen allen veel geluk toe in onze gemeente. Ik hoop dat zij allemaal hier echt hun plek zullen vinden. Iedereen brengt zijn of haar eigen geschiedenis, met vreugde en verdriet, mee. Achtergronden kunnen heel verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om hier nu samen te werken aan een nieuwe toekomst.”