Nomi de Ridder geeft tekst en uitleg aan leerlingen van het Aletta Jacobs College.
Nomi de Ridder geeft tekst en uitleg aan leerlingen van het Aletta Jacobs College.

Ontwerpwedstrijd op Aletta: het perfecte groene plaatje

Algemeen

HOOGEZAND - Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft voor de leerlingen van de afdeling Groen een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. De leerlingen uit klas 3 en 4 zijn verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van de tuin op het schoolplein en worden nu ook uitgedaagd zelf een reclamebord te ontwerpen om zo hun afdeling te promoten.

Ter introductie was vormgever Nomi de Ridder uitgenodigd in de klas. Zij is oud-leerling van het Aletta en onder andere verantwoordelijk voor het ontwerpen van het logo voor het 150-jarig bestaan van de school. De Ridder liet de leerlingen zien dat bij vormgeving net als bij tuinieren een goede voorbereiding het halve werk is. Aan de hand van foto’s van reclameborden die rond de school staan, liet ze zien welke illustraties in het geheugen blijven hangen. En voor wat betreft de tekst op het reclamebord: komt de boodschap over?

Nomi de Ridder: ,,Een tekst moet de doelgroep aanspreken en vooral kort en krachtig zijn. Snel leesbaar in de korte tijd dat je over het schoolplein fietst of wandelt.” Ook wees ze de leerlingen op het feit dat foto’s niet klakkeloos van het internet kunnen worden overgenomen; daar zijn soms rechten/kosten aan verbonden.

Er is dus veel om rekening mee te houden voor de leerlingen bij het ontwerpen van hun eigen perfecte promotieplaatje. Ze hebben tot 18 november de tijd om een ontwerp in te leveren. Een deskundige jury, waarin ook De Ridder zitting heeft, wijst een winnaar aan en laat het gekozen ontwerp daarna uitvoeren.