Ook folktrio Stowaway zal optreden tijdens het Kultuureiland Lentefestijn. (eigen foto)
Ook folktrio Stowaway zal optreden tijdens het Kultuureiland Lentefestijn. (eigen foto)

Kultuureiland Lentefestijn in Steendam

Algemeen

STEENDAM - Kunstenaarscollectief De Draad uit Midden-Groningen organiseert op zaterdag 11 mei het Kultuureiland Lentefestijn, een kleurrijke manifestatie op het terrein van Kultuureiland Damsterplas bij Steendam. 

Het is een kleinschalig vervolg op het succesvolle familiefestival Art Carnivale dat de afgelopen twaalf jaar veel enthousiaste muziek- en theaterliefhebbers naar het Schildmeer trok. Onder de artiesten zijn onder meer Linde Nijland en Bert Ridderbos: Linde wordt omschreven als de beste folkzangeres van Nederland en treedt al jaren op met multi-instrumentalist Bert Ridderbos. Stowaway is een folktrio uit Appingedam en omgeving dat al 25 jaar optreedt in binnen- en buitenland met een breed repertoire aan seasongs, ballads en oldies. 

Drag de Magister is internationaal waarvrager voor volwassenen en dapperen van geest en perse niet voor mensen met hartklachten, behalve liefdesverdriet. The 4Horsemen, een swingende bluesband, combineert eigen werk met zelf gearrangeerde bluescovers. Mascha Halberstad komt vertellen over de Nederlandse animatiefilm ‘Knor’, dat in 2022 het Gouden Kalf voor de beste film won. Verder zijn er optredens van Persona Non Grata, Janne Meermin en Spoken Word. Er is steampunkkunst van Martin Sipkema, kinetische kunst van Rob Grip, smeedkunst van Espoir Martin, nostalgische kijkkasten van Clinch en een djembé workshop onder leiding van Harvey Mercera. Verder zijn er diverse kinderactiviteiten en men kan genieten van streekgebonden gerechten uit eigen keuken. 

Het Kultuureiland Lentefestijn is te bezoeken van 12.00 tot 20.00 uur.