Afbeelding

Aantal WW-uitkeringen in Groningen verder gedaald

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in april verder afgenomen: met 6,8 procent. Ook lag het aantal WW-uitkeringen lager dan vorig jaar. Dit is voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie. 

Veel mensen werken in een economisch-administratieve functie. De afgelopen jaren groeide het aantal banen in deze sector, vooral op hoog niveau. Hier liggen dan ook kansen op werk in de provincie Groningen, bijvoorbeeld voor accountants, controllers, belastingadviseurs en data-analisten. Andere economisch-administratieve beroepen krimpen juist, met name op middelbaar niveau. Zij hebben last van digitalisering en de coronacrisis.

Eind april telde Groningen 8581 WW-uitkeringen. Dat is 2,8 procent van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in april af met 631 (6,8 procent) ten opzichte van de vorige maand. Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis ligt het aantal WW-uitkeringen lager dan een jaar eerder. In april 2020 waren er nog 10.326 uitkeringen. Dat aantal is 16,9 procent lager in april 2021.

In de gemeente Midden-Groningen daalde het aantal WW-uitkeringen in april met 10,0 procent: van 1019 naar 917. Ten opzichte van april 2020 is het aantal uitkeringen in Midden-Groningen met 20,9 procent gedaald. Eind vorige maand zat 3,0 procent van de beroepsbevolking in Midden-Groningen zonder werk.

Eind april telde Nederland 266.386 WW-uitkeringen. Dat is 2,9 procent van de beroepsbevolking. Vorige maand waren er 282.186 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 15.789 uitkeringen ten opzichte van een maand eerder. In alle provincies nam het aantal WW-uitkeringen in april af. Een jaar eerder telde Nederland 292.065 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 25.679 uitkeringen (8,8 procent). De daling van de WW op jaarbasis is ook in alle provincies zichtbaar.