Trainer Ahmed Mohamed wordt op de schouders genomen door de spelers. (foto: Stefan van der Spek)
Trainer Ahmed Mohamed wordt op de schouders genomen door de spelers. (foto: Stefan van der Spek)

HS ‘88 pakt titel en promoveert naar 3e klasse

Sport

HOOGEZAND - HS ‘88 heeft vrijdagavond officieel het kampioenschap in de 4e klasse D binnen gesleept door thuis met 2-0 te winnen van Veenhuizen. 

De wedstrijd was in overleg met Veenhuizen verplaatst van zaterdag naar vrijdag, zodat bij een kampioenschap gefeest kon worden, wat op zaterdag niet mogelijk was vanwege de dodenherdenking. Om 17.00 uur  werd er voor de selectie en staf van het eerste elftal een uitgebreide pastamaaltijd geserveerd in de kantine die door Da’ Meloni was gesponsord. De jeugd van HS ’88 had verschillende spandoeken gemaakt met ondersteunende teksten en het draaiboek voor de titel was door een team volledig uitgewerkt, waardoor niets meer in de weg stond voor het vieren van het kampioenschap. Er moest, niet onbelangrijk, alleen nog minimaal gelijk gespeeld worden en daar lag een belangrijke taak voor de trainer met de selectie. En ze stelden de vereniging en haar supporters niet teleur. 

Nadat pupil van de week Mace Horst de bal netjes in het doel van Veenhuizen had geschoten werd de wedstrijd, geleid door scheidsrechter Nijboer, om 20.00 uur afgetrapt. Beide teams gingen volop voor de winst: Veenhuizen kon vrijuit voetballen en HS ‘88 wilde koste wat kost kampioen worden deze avond. Dat resulteerde toch in een bepaalde druk, die zichtbaar werd in de slordige passing. Toch was het de thuisploeg die de verdediging van Veenhuizen wat onder druk kon zetten. Al in de derde minuut resulteerde dit in een doelpunt voor HS ‘88. Het was Job Gerds die de bal goed inschoot: 1-0. In de 10e minuut kreeg Veenhuizen een mooie kans die perfect werd ingekopt door de spits, maar hij zag dat keeper Lukas Wijma de bal nog net via zijn vingertoppen in een split second de bal tegen de lat werkte en daarmee een doelpunt kon voorkomen. Er werden daarna nog maar weinig kansen gecreëerd, zodat er gerust werd met 1-0. 

Na de thee speelde Veenhuizen wat beter dan de thuisploeg, maar wist geen echte kansen te creëren. HS ‘88 kwam in de 70e minuut met een snelle uitval toch op 0-2 door een mooie goal van Yorick van Dam. Twee minuten later moesten de Drentse gasten met tien man verder nadat een speler van Veenhuizen met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd. HS ‘88 wist hier echter geen gebruik van te maken. Ondanks dat de thuisploeg wel een overwicht kon creëren wisten beide ploegen wisten niet meer te scoren. Wel werd er in de slotfase nog een speler van Veenhuizen van het veld gestuurd na twee gele kaarten. Na het eindsignaal was het kampioensfeest een feit en werd een groot vuurwerk ontstoken. Vervolgens kon de vertegenwoordiger van de KNVB, Lukas Tamminga, alle spelers de kampioensmedaille om hangen en werd de grote Jan Zinger Bokaal van 75 centimeter met de twee grote oren met het paars-witte lint uitgereikt  door voorzitter Bernd Zinger aan de captain en het team van de kampioenen. 

Na de plichtplegingen werd het feest eerst op het veld gevierd en vervolgens in een bomvolle kantine voortgezet tot in de vroege uurtjes. HS ‘88 zal volgend seizoen acteren in de 3e klasse.

Al na drie minuten spelen maakt HS '88 de 1-0. (foto: Stefan van der Spek)
Yorick van Dam heeft de 2-0 gescoord. (foto: Stefan van der Spek)
Arno Oosterhof in duel om de bal. (foto: Stefan van der Spek)
Remco Letens in duel met zijn directe tegenstander. (foto: Stefan van der Spek)
Na het laatste fluitsignaal stormen de spelers het veld in. (foto: Stefan van der Spek)
Spelers en staf vieren samen het kampioenschap. (foto: Stefan van der Spek)