Afbeelding

Expositie Ton Stoltenkamp in kerk Kolham

Algemeen

KOLHAM - De commissie KieK (Kerkgebouw In En voor Kolham - en inmiddels ook omstreken) organiseert dit jaar twee exposities in de kerk van Kolham. 

In de maanden mei tot en met juli zijn er schilderijen van Ton Stoltenkamp te zien, opgevolgd door houtsnijwerk van Ibo Heeres in de maanden augustus en september. De aftrap wordt op zondag 5 mei gegeven door schilder Ton Stoltenkamp, het eerste gedeelte van de zomer-expositie. Het frisse kleurgebruik van de schilder doet denken aan de stijl van De Ploeg. In zijn schilderijen zijn Groninger locaties en onderwerpen te zien: landschappen van onder meer Appingedam, Schildwolde of Ezinge met kerken, boerderijen of tractoren. Zo ‘vertelt’ hij het verhaal van bestaande boerderijen of kerken: een schilderij is pas af als het verhaal dat er uit spreekt af is. 

De inleiding tot de opening om 14.30 uur wordt gegeven door kunsthistoricus Henk van Veen. De expositie is daarna elke zondag tussen 14.00 en 16.30 uur te bekijken tot en met eind juli. Vrijwilligers zorgen voor verse koffie of thee met iets lekkers erbij.