(foto: Marc Bakker)
(foto: Marc Bakker)

Voorjaarsmarkt bij Brandweermuseum

Algemeen

SAPPEMEER -  Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer organiseert op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur voor de vierde keer een Voorjaarsmarkt. 

De organisatie heeft al diverse aanmeldingen ontvangen van standhouders die graag op de markt willen staan. De teller staat op twintig standhouders, waar de organisatie erg blij mee is. ,,We hebben voor de kinderen gratis ranja en een leuk springkussen’’, zegt Marc Bakker. ,,We hebben voor 11 mei gekozen omdat dit de dag voor Moederdag is.’’ De standhouders bieden een ruim assortiment aan decoraties en dergelijke en daarnaast heeft het Brandweermuseum zelf ook een ruimte in gebruik waar perkplanten in diverse soorten, maten en kleuren worden verkocht. ,,Wie vroeg komt heeft de meeste keus, maar het is ook mogelijk om een bestelling te plaatsen.’’ 

De Voorjaarsmarkt wordt bij mooi weer buiten gehouden op het voorterrein, anders verhuist de markt naar binnen. Er zijn optredens van Krzysztof Groen, Josien Bakker, Warntje Brugge, Jetta Post en Be Schmaal en op het terras kunnen bezoekers genieten van heerlijke gehaktballen, broodjes hamburger, patat, koffie, thee en fris. Natuurlijk is het museum open voor publiek waar men kan genieten van een mooie verzameling oud brandweermaterieel. Ook is de nieuwste aanwinst, een Fordson, te zien en staat er een grote brandweerauto waar de kinderen in mogen zitten. De entree is gratis.