Een scène uit de schoolvoorstelling ‘Maral’ die de basisschoolleerlingen kregen te zien.
Een scène uit de schoolvoorstelling ‘Maral’ die de basisschoolleerlingen kregen te zien.

Basisscholieren onder de indruk van toneelvoorstelling

Algemeen

HOOGEZAND – Leerlingen van de groepen 7/8 van alle basisscholen in Midden-Groningen hebben de afgelopen twee weken kunnen genieten van een toneelvoorstelling in het Kielzog ter ondersteuning van hun cultuureducatie.

Centraal stond de schoolvoorstelling ‘Maral, het meisje dat in een vogel veranderde’. De leerlingen waren erg onder de indruk van het verhaal over een gevlucht meisje en de voorstelling bood een mooie opening voor een gesprek na afloop met de leerlingen op school. 

De schoolvoorstelling is onderdeel van het Cultuurmenu: een kunstprogramma dat het Kielzog in samenwerking met de gemeente aanbiedt aan alle basisscholen. Elke groep krijgt gedurende het jaar muziek, theater, dans of beeldende workshops en een passende theatervoorstelling aangeboden. De workshops gaan uit van het thema ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’. Eerder dit jaar zagen de groepen 1/2 en 5/6 ook al theatervoorstellingen. In juni staat de schoolvoorstelling van groep 3/4 op de planning. De voorstelling ging over Maral, een meisje dat in een vogel veranderde en vertelt het verhaal achter een krantenkop over een gevlucht meisje. Maral klimt uit de krant, door de woonkamer van schrijfster Gerda Griffel, recht in de harten van het publiek. 

Cultuurwethouder Annemiek Hoesen: ,,De aangeboden lessen en voorstellingen op het gebied van cultuureducatie door het Kielzog zijn een mooie aanvulling op de algemene kennis die kinderen op de basisscholen meekrijgen. Daarnaast is de samenwerking tussen de scholen, Kielzog en gemeente op het gebied van het cultuurmenu een mooi voorbeeld van het toegankelijk maken van cultuur voor iedereen in onze gemeente.’’