De teamleden van EcoDrink met begeleider Bernard Holsboer van Euronext in de hal van de Effectenbeurs Amsterdam.
De teamleden van EcoDrink met begeleider Bernard Holsboer van Euronext in de hal van de Effectenbeurs Amsterdam.

Leerlingen Aletta in landelijke finale The Blue Challenge

Algemeen

AMSTERDAM - Vier leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hebben donderdag meegedaan aan The Blue Challenge in Amsterdam om tegen vijf andere scholen uit Nederland te strijden voor een plaats in de Europese finale.

Sayne, Marlou, Anniek en Lisa zijn de jonge eigenaren van de onderneming EcoDrink. De vier doen samen met schoolgenoten uit de bovenbouw havo/vwo mee aan het programma Junior Company voor VO-leerlingen, wat wordt georganiseerd door Jong Ondernemen, een platform voor ondernemerschap op school. Jongeren ondernemender maken en hen helpen bij het ontdekken van hun talent is het doel. Dit houdt niet in dat ze allemaal de ambitie moeten hebben om een eigen bedrijf te beginnen, maar wel dat jongeren gestimuleerd worden om met ondernemende vaardigheden aan te slag gaan. Het programma van Jong Ondernemen op het Aletta wordt mede mogelijk gemaakt door Kansrijke Groningers.

Marktdag en Dragons’ Den
Begeleidend docent Corina Bos: ,,We nemen voor het eerst deel en onze leerlingen van EcoDrink, Build a Bag, HarmonyCups en Klinker Klaar zijn enthousiast over het programma. Begin april stonden ze met hun product op de verkoopmarkt in Groningen. Op 12 april vond de Dragons’ Den plaats: met een presentatie aan een jury, verkoop van aandelen en de eerste aandeelhoudersvergadering.’’ The Blue Challenge is een uniek programma dat jongeren in heel Europa concrete zakelijke vaardigheden bijbrengt en tegelijkertijd inspireert tot innovatie in het duurzame gebruik van oceaanbronnen voor economische groei. Team EcoDrink - met hun BPA- en lekvrije drinkfles van gerecycled plastic - werd begeleid door een financieel directeur van Euronext. Hoewel het team zich niet wist te plaatsen voor de Europese finale, gingen de leerlingen wel met een schat aan ervaring terug naar huis.