Afbeelding

Lentetuinenmarathon ook in Slochteren

Algemeen

SLOCHTEREN - Het is op zaterdag 27 en zondag 28 april één en al fleur en kleur in de tuinen van Het Tuinpad Op tijdens de jaarlijkse Lentetuinenmarathon van Het Tuinpad Op.

Tuineigenaren in Groningen, Drenthe en Noordwest-Duitsland tonen beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur wat ze te bieden hebben. Driejaarlijks geeft Het Tuinpad Op een kleurrijke tuinengids uit met veel informatie over 120 aangesloten tuinen. Het boekje heeft een handzaam formaat met 167 bladzijden op A5 formaat en is tweetalig (Nederlands en Duits). De gids bevat van elke tuin een foto. Met behulp van een kaartje, pictogrammen en teksten met praktische informatie zoals openingsdagen, is snel te zien wat iedere tuin te bieden heeft. 

In de gemeente Midden-Groningen is de tuin van Jan F. Nauta en Sible de Blaauw geopend en gratis toegankelijk. Vanwege het warme voorjaar zijn de narcissen langs de 400 meter lange laan naar hun tuin vrijwel uitgebloeid, maar in de tuin ziet de bezoeker honderden nog bloeiende tulpen en andere bollen, terwijl ook stinzenplanten hun partijtje meeblazen, De eigenaren leiden bezoekers graag rond en schenken koffie en thee. Wie met de auto komt, wordt verzocht deze vóór aan de Noorderweg te parkeren.

De volledige lijst van open tuinen is te vinden op de site van Het Tuinpad Op.