Afbeelding

Mogelijk extra subsidie voor energiebesparing

Algemeen

HOOGEZAND – Er komen waarschijnlijk meer financiële middelen van de gemeente Midden-Groningen om huiseigenaren een subsidie te verstreken voor energiebesparende matregelen.

De gemeente Midden-Groningen vraagt in dat kader een subsidie aan van het Just Transition Fund (JTF). Een van de doelstellingen van het JTF is het tegengaan van energiearmoede door het verbeteren van de energieprestatie van woningen van particuliere woningeigenaren die dat zelf niet kunnen financieren. De gemeente wil met de middelen uit het JTF verbetering mogelijk maken van de huizen van woningeigenaren die net te veel verdienen om aanspraak te maken op de regeling vanuit ‘Nij Begun, maatregel 29’, die 100 procent vergoeding biedt voor gemaakte kosten voor het isoleren van de eigen woning. Met het JTF komt de gemeente deze doelgroep huiseigenaren nog verder tegemoet.

Ook wil de gemeente met dat extra geld bespaarcoaches opleiden. Daarin wordt samengewerkt met de gemeenten Veendam, Pekela en Stadskanaal en met Jouwbespaarcoach (JBC), het regionale programma dat woningeigenaren ondersteunt met het verduurzamen van hun woning.