Het was donderdagavond 'volle bak' in de wandelgangen van het Huis van Cultuur en Bestuur. (foto: gemeente Midden-Groningen)
Het was donderdagavond 'volle bak' in de wandelgangen van het Huis van Cultuur en Bestuur. (foto: gemeente Midden-Groningen)

Druk bezochte ondernemersavond in Kielzog

Algemeen

HOOGEZAND – Een kleine tweehonderd ondernemers uit de gemeente Midden-Groningen hebben donderdag de ondernemersavond in Het Kielzog in Hoogezand bezocht.

Het was alweer vijf jaar geleden dat er een bijeenkomst voor alle ondernemers uit deze gemeente plaatsvond. De avond had als thema ‘Digitaal fit’ en werd geopend door avondvoorzitter Marcel Nieuwenweg. Hij sprak met directieleden van drie bedrijven uit de gemeente die elk op geheel eigen wijze met digitalisering te maken hebben: Barkhuis Mechanisatie, Jumbo Supermarkten en Image+ Digital. IT-ondernemer Ben van der Burg gaf ook een wervelende presentatie waarin hij de ondernemers met veel energie en humor meenam in de vele digitale ontwikkelingen. 

Wethouder Annemiek Hoesen, die onder meer Economische Zaken in haar portefeuille heeft, zei trots te zijn op het gevarieerde bedrijfsleven in Midden-Groningen. ,,Digitalisering is geen vraag meer, maar een gegeven en ieder bedrijf van klein tot groot gaat er op eigen wijze mee om. Ik hoop dat deze avond veel inspiratie heeft opgeleverd. Na de presentatie van Van der Burg werd onder het genot van een drankje en een hapje in een gezellige sfeer nog nagepraat door veel ondernemers.