Afbeelding

Vrouwen van Nu huldigt twee trouwe jubilarissen

Algemeen

ZUIDBROEK - De afdeling Zuidbroek van de Vrouwen van Nu heeft tijdens de jaarvergadering twee trouwe leden in het zonnetje gezet.

Ina Schrage-Huisman werd in 1964 in Noordbroek lid van de Vrouwen van Nu. Later verhuisde ze samen met haar man naar Zuidbroek en ook daar werd ze een trouwe bezoekster van de avonden. In Noordbroek was Ina landelijk bestuurslid in de Agrarische Commissie en van 2008 tot 2013 had ze een bestuursfunctie in de afdeling Zuidbroek. Ze ontving van de afdeling een oorkonde, een mand met streekproducten waarin zich een mok van de Vrouwen van Nu bevond én een mooie bos bloemen.

Gé Zuidema-Krans werd lid op 1 januari 1954. Na haar huwelijk ging ze naar de toen nog Plattelandsvrouwen. Gé zat in het bestuur van 1984 tot 1990 en daarnaast legde ze ook dertig jaar lang vanuit de ziekencommissie bezoekjes af en toen ter tijd ook kraamvisites. Ondanks haar hoge leeftijd is Ina bijna altijd aanwezig en heeft ze een positieve inbreng. Gé werd verrast met een oorkonde, maar ook een tegoedbon voor een etentje samen met het bestuur. Zij kreeg haar bos bloemen in een vaas met het logo van de Vrouwen van Nu.