Geconcentreerd bezig met de educatieworkshop.
Geconcentreerd bezig met de educatieworkshop.

Geslaagde workshop filmeducatie voor basisonderwijs

Algemeen

HOOGEZAND – De Filmeducatie-workshop voor cultuurcoördinatoren van het basisonderwijs in de gemeente Midden-Groningen, woensdag in het Kielzog in Hoogezand, is een succes geworden.

In samenwerking met diverse experts was een inspirerende cultuureducatiemiddag op poten gezet. De middag stond volledig in het teken van filmeducatie, een essentieel onderdeel van het moderne onderwijs. In een tijd waarin kinderen zich meer dan ooit omringen met films is het van cruciaal belang dat ze de taal van film begrijpen. De workshops boden waardevolle inzichten en praktische tools om leerlingen bewuster naar bewegende beelden te laten kijken. 

De deelnemers kregen de mogelijkheid om twee workshops bij te wonen: Kijk en vertel, een betekenisvol filmgesprek geleid door Maureen Wachtmeester, waarbij de nadruk lag op het voeren van diepgaande gesprekken over films en Animeren kun je leren. Onder leiding van Eva Lenis gingen de deelnemers praktisch aan de slag met de Film-maak-set. Na afloop van de workshops hadden de deelnemers de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje ideeën uit te wisselen en na te praten over de inspirerende middag. 

Een hoogtepunt was de introductie van de Film-maak-set van het Kielzog. Die set, bestaande uit 15 iPads met de beste apps om samen met leerlingen animaties, drama’s of documentaires te maken, werd met veel enthousiasme ontvangen. Deze sets zijn gratis te lenen voor filmeducatie in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Voor meer informatie over de Film-maak-set en andere mogelijkheden voor filmeducatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met cultuurcoaches@kielzog.nl of kijken op www.kielzog.nl.