Afbeelding

Filmeducatiemiddag voor leerkrachten in Kielzog

Algemeen

HOOGEZAND – In Theater Kielzog in Hoogezand wordt op woensdag 7 februari van 14.30 tot 17.00 uur een cultuureducatiemiddag georganiseerd met als thema ‘Filmeducatie’.

Cultuurcoördinatoren van scholen van het basisonderwijs zijn welkom. De stelling is dat kinderen van nu zich omringen met film. De middag draagt dan ook bij aan het kritisch en bewust leren kijken en maken van film en beeldtaal. Elke schooldag kijkt ergens in het noorden een klas leerlingen een film. Filmeducatie helpt leerlingen om bewuster naar bewegende beelden te kijken. Het programma start met een introductie ‘Wat is Filmeducatie?’ en Filmhub Noord (15.00 tot 15.30 uur), gevolgd door een workshop ‘Kijk en vertel’, omschreven als betekenisvol filmgesprek (15.30 tot 16.15 uur). Daarna volgen workshops ‘Animeren kun je leren’ en ‘Aan de slag met de film-maak-set’ (15.30 tot 17.00 uur). De afsluitende borrel start om 17.00 uur in het naastgelegen Grand Café. 

Als verbindend knooppunt staat Filmhub Noord klaar voor het basis- en voortgezet onderwijs, filmdocenten, filmfestivals, filmtheaters, lerarenopleiders en instellingen voor kunst en cultuur in Drenthe, Friesland en Groningen. Voor leraren en (workshop)docenten die aan de slag willen met filmeducatie heeft Filmhub Noord in samenwerking met het Kielzog een complete iPad-set die gratis geleend kan worden. De set bestaat uit een koffer met 15 iPads (of drie kleinere sets van 5 iPads) met daarop apps om samen met leerlingen een animatie, drama of indringende documentaire te maken. Het lenen van een set kan via het aanvraagformulier op de website van het Kielzog aangevraagd worden: www.kielzog.nl/leen-een-gratis-ipad-filmset.