De POSO Lifestylebeurs in Hoogezand verliep ook dit jaar weer gevarieerd en gezellig.
De POSO Lifestylebeurs in Hoogezand verliep ook dit jaar weer gevarieerd en gezellig.

Druk bezochte POSO Lifestylebeurs verloopt gemoedelijk

Algemeen

HOOGEZAND – Draaiorgelmuziek door een klein draaiorgeltje en warme poffertjes. Daarmee werden de bezoekers van de POSO Lifeslylebeurs in de Kalkwijckhal in Hoogezand zaterdagmiddag ontvangen.

Het werd een drukke, maar vooral ook geslaagde middag, zowel voor de vele standhouders als de bezoekers. De beurs werd geopend door wethouder Evert Offereins van Midden-Groningen, ondersteund door kinderen van het Kindercircus Santelli, die gedurende de middag diverse shows opvoerden. Het doel van de lifestylebeurs was het informeren van 50-plussers over diverse thema’s die te maken hebben met ouder worden. De opzet van de beurs was laagdrempelig en gericht op het ontmoeten en verbinden van zowel bezoekers als standhouders. Die standhouders waren veelal maatschappelijke organisaties die in de regio actief zijn. 

Een projectgroep van POSO organiseert namens die stichting elk jaar een Lifestylebeurs voor senioren in Midden-Groningen. Op de beurs waren onder meer stands van woningstichtingen, zorginstellingen, de bibliotheek, schuldhulpverlening, maar ook culturele instellingen en hobbyclubs te vinden. Daarnaast waren er ook bedrijven die een product of dienst aanboden. Bezoekers hadden ook volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en actief deel te nemen middels tests en bewegingsactiviteiten. De beurs bleek ook nu weer niet alleen informatief, maar ook gezellig.