De Sint te midden van de kinderen en hun ouders, en veel, heel veel foto’s.
De Sint te midden van de kinderen en hun ouders, en veel, heel veel foto’s.

Sinterklaas weer aangekomen, kinderen vol verwachting

Algemeen

HOOGEZAND – Een optrekkende mist en waterkoud. Dat was het decor waarin Sinterklaas en zijn Pietengevolg zaterdag rond het middaguur voet aan wal zetten in Hoogezand.

Aan de haven aan de Sluiskade in Martenshoek had zich al een flinke menigte van kinderen met ouders en een enkele grootouder gevormd, die vol verwachting op de Goedheiligman wachtten. Ter begroeting was het bestuur van de Winkeliersvereniging Martenshoek aanwezig om de Sint welkom te heten in deze gemeente. Daarvoor was al een groepje Pieten aanwezig om de kinderen te vermaken met zang en het uitdelen van snoepgoed. Na de verwelkoming in Midden-Groningen sprak de Sint de kinderen toe. Hij zei blij te zijn weer in Hoogezand voet aan wal te hebben gezet en liet weten dat de kinderen weer hun schoen konden zetten. 

Na de aankomst in Martenhoek ging het in optocht - met begeleiding van de Pietenband - richting de andere winkelcentra: de Pleiaden, de Hooge Meeren en Sappemeer. Ook daar was het erg druk met kinderen die vol verwachting op de Sint stonden te wachten, met het vooruitzicht op leuke cadeautjes en snoepgoed, veel snoepgoed. De Sint had het in alle winkelcentra niet alleen druk met het schudden van de handjes van de kinderen, maar hij moest ook heel vaak poseren voor een selfie met de kleintjes. En dat worden, zo constateerde ook de Sint, met de mobieltjes elk jaar weer meer.