Sinterklaas kreeg vorig jaar een warm welkom in Martenshoek.
Sinterklaas kreeg vorig jaar een warm welkom in Martenshoek.

Sinterklaas brengt bezoek aan Martenshoek en Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - Sinterklaas is weer onderweg naar Nederland. Op zaterdag 18 november meert de pakjesboot met de Goedheiligman en zijn Pieten rond de middag aan in Martenshoek. Aansluitend maakt de Sint een rondgang door Hoogezand en Sappemeer.

De intocht van Sinterklaas begint zaterdagmiddag rond het middaguur. Een groepje Pieten zal voor die tijd al op de kade de kinderen vermaken met liedjes en lekkernijen, waarna de boot binnen gehaald wordt. Zodra de pakjesboot is aangemeerd zal voorzitter Alwin Prenger van winkeliersvereniging WiMa de Goedheiligman verwelkomen. Daarna begeeft de Sint zich tussen de aanwezige kinderen en neemt hij tekeningen in ontvangst. Ondertussen delen de pieten snoepgoed uit. 

Vanaf 12.45 uur zullen Sinterklaas en zijn pieten zich in een stoet verplaatsen richting De Pleiaden, waar ze rond 13.10 uur aankomen aan de kant van De Spica. Na een korte toespraak zal de Sint zich ook hier tussen de kinderen mengen en wordt er snoepgoed uitgedeeld. Rond 13.45 uur zet de stoet zich in beweging naar winkelcentrum De Hooge Meeren, waar Sinterklaas en zijn pieten tegen 14.00 uur verwachten aan te komen aan de kant van Zeeman. Aansluitend bezoekt de Sint ook de winkelstraat in Sappemeer. Hier staat zijn aankomst gepland rond 15.15 uur. Ook in winkelcentrum De Hooge Meeren en in Sappemeer zal Sinterklaas de bezoekers toespreken en worden de aanwezige kinderen door de pieten voorzien van snoep.