De Walstraschool in Kropswolde, die vervangen wordt door een nieuw kindcentrum.
De Walstraschool in Kropswolde, die vervangen wordt door een nieuw kindcentrum.

Groen ‘milieu’ licht voor Kindcentrum Kropswolde

Algemeen

KROPSWOLDE -  Er blijken geen milieubelemmeringen te zijn voor de bouw van een nieuw Kindcentrum aan de Woldweg in Kropswolde ter vervanging van de huidige Walstraschool.

De gemeente Midden-Groningen werkt zoals gemeld momenteel aan een bestemmingsplan voor dat nieuwe kindcentrum. Het initiatief past niet in het huidige bestemmingsplan en om deze nieuwe ontwikkeling van de bouw van een nieuwe school mogelijk te kunnen maken, is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Daarop is het Besluit Milieueffectrapportage van toepassing, een procedure met als hoofddoel het milieubelang volwaardig te laten meewegen bij de voorbereiding en vaststelling van plannen en besluiten. In dat besluit is aangegeven voor welke activiteiten een milieueffectrapportage nodig is. 

Voor het kindcentrum Kropswolde-Meerwijck heeft nu een milieubeoordeling plaatsgevonden. Daaruit is geconcludeerd dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn en dat er daarom geen milieueffectrapportage hoeft worden opgesteld.