Raadsleden bekijken het gebied van Het Ruimteschip.
Raadsleden bekijken het gebied van Het Ruimteschip.

Raadsleden Midden-Groningen bezoeken wijk Woldwijck

Algemeen

HOOGEZAND – Een deel van de gemeenteraad van Midden-Groningen heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de wijk Woldwijck in Hoogezand. 

Daar hebben de raadsleden meer gehoord over de wensen, zorgen en initiatieven van bewoners van de wijk. Het bezoek was een onderdeel van de dorps- en wijkbezoeken die de raad regelmatig aflegt om de gemeente nog beter te leren kennen. De start van het bezoek was in het Woldwijckcentrum, waarna de raadsleden onder begeleiding van leden van Stichting Platform Woldwijck een rondwandeling maakten door de wijk. 

De verschillende bewonerscommissies gaven daarbij op locatie toelichting over hun ideeën en initiatieven. Zo is onder meer gekeken bij de voormalige locatie van basisschool Het Ruimteschip, waar nu vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. Ook diverse bewonersinitiatieven, zoals speeltuintjes en de fietscrossbaan, maakten deel uit van de rondwandeling. Het bezoek werd afgesloten met een lunch in het Woldwijckcentrum, waar gelegenheid was om informeel met elkaar in gesprek te gaan. 

Het bezoek aan Woldwijck was het vierde dorps- en wijkbezoek van deze raad. De raadsleden hebben eerder al Kolham, de Schilddorpen Hellum, Overschild, Schildwolde, Siddeburen, Steendam en Tjuchem en Meeden en Muntendam bezocht. In de komende periode zal de raad ook langsgaan in andere dorpen en wijken in de gemeente.