Afbeelding

Kinderboekenweek met activiteiten in bibliotheek

Algemeen

HOOGEZAND - De bibliotheken in de gemeente Midden-Groningen organiseren tijdens de Kinderboekenweek allerlei leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

De Kinderboekenweek, die plaatsvindt van 4 tot en met 15 oktober, wordt ‘thuis’ gevierd, in alle vormen en met alle verschillen en gelijkenissen. Het thema is dan oko ‘Bij mij thuis’. Wat maakt een huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. Kinderboeken laten kinderen kennismaken met de wereld om zich heen. 

Op woensdag 4 oktober is er in de bibliotheek in Hoogezand van 14.30 tot 16.00 uur een Minecraft Challenge. Kinderen kunnen meebouwen en een plek veroveren in de provinciale finale. Op zaterdag 7 oktober is er in het Kielzog en de bibliotheek van 14.30 tot 17.00 uur het Kinderboekenweekspektakel met een interactieve voorstelling, muizenhuizen bouwen en voorlezen. Op woensdag 11 en 18 oktober zijn er van 14.30 tot 16.00 uur eveneens activiteiten in de bibliotheek, waar verder wordt gebouwd aan het mooie muizenhuis. 

Op vrijdag 13 oktober speelt Poppentheater Jinky’s Mikmak om 14.30 uur de voorstelling ‘De bijzondere beer’ in de bibliotheek in Zuidbroek en datzelfde gebeurt zaterdag 14 oktober in de bibliotheek in Siddeburen om 10.30 uur. In de bibliotheek in Hoogezand is de hele Kinderboekenweek een Stickerspeurtocht te doen over de mooiste prentenboeken in het thema ‘Bij mij thuis’. Op www.biblionetgroningen.nl/kinderboekenweek staan alle activiteiten vermeld die de Groningse bibliotheken organiseren tijdens de Kinderboekenweek. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.