Onder leiding van de buurtsportcoaches krijgen de leerlingen een warming-up als een goed begin van de (school)dag.
Onder leiding van de buurtsportcoaches krijgen de leerlingen een warming-up als een goed begin van de (school)dag.

Drie scholen in M-G doen mee aan sportweek

Algemeen

HOOGEZAND – Drie basisscholen in de gemeente Midden-Groningen hebben afgelopen week meegedaan aan de Nationale Sportweek

De leerlingen van de drie scholen kregen in dat kader zo’n twintig minuten een warming-up op het schoolplein onder deskundige leiding. Donderdag was Kindcentrum Zuiderkroon aan de beurt en alle ruim driehonderd kinderen van het Noorderlicht, de Sterren en de Kinderopvang deden mee. Het was de eerste keer in deze gemeente en een succes, hoewel zich maar drie scholen hadden aangemeld na door de gemeente te zijn aangeschreven. 

Onder leiding van een aantal buurtsport coaches werden, met muziek, de ‘opwarm’-oefeningen gedaan. Ook sportwethouder Annemiek Hoesen kwam kijken. ,,Het is heel mooi om te zien dat zoveel kinderen samen met de buurtsportcoaches de warming up doen. Sporten voor kinderen moet mogelijk zijn voor iedereen. Sport en bewegen geeft energie’’, aldus de wethouder. Die energie zat er ook nog wel wat in toen de kinderen na de warming-up weer naar de klassen gingen en ‘stilzittend’ weer verder gingen met de les.